Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Peder Yderhag blir kommunens hr-chef

Senast uppdaterad 10 mars 2023

Rekryteringen av ny hr-chef är klar och den 20 mars börjar Peder Yderhag arbeta i kommunen.

Peder Yderhag kommer närmast från hr-uppdrag i Lidköpings kommun. Peder har en bred hr-chefserfarenhet från privat, statlig, regional och kommunal sektor. Uppdragen har innehållit alla delar som ligger i ett hr-chefsansvar.

– Vi är mycket glada över att ha landat rekryteringen med en erfaren och trygg ledare som har en bred och gedigen erfarenhet inom hr-området. Tillsammans kan vi nu fortsätta att driva och utveckla vårt arbete inom hr-området som en viktig del i vår ledning och styrning, inte minst avseende våra möjligheter att kompetensförsörja oss framåt genom att vara en attraktiv arbetsgivare och utveckla och behålla våra medarbetare, säger Eva Gardelin Larsson, biträdande kommundirektör.

Spännande sätt att organisera hr

Kommunens hr-avdelning är organiserad i de fyra enheterna hr, lön, bemanning och kommunhälsovård. Peder säger själv att en av de saker som fick honom att söka tjänsten som hr-chef i kommunen är hur hr-arbetet organiseras.

– Jag tycker att det är ett spännande sätt som kommunen har organiserat hr på. Att hålla ihop hr med lön, bemanning och kommunhälsovård på det här sättet är inte så vanligt, det gjorde att jag blev intresserad av tjänsten. Det finns verkligen förutsättningar här att göra ett bra arbete, säger Peder.

Tryggt ledarskap genom egenreflektion

Kommunen är inne i ett förändringsarbete som Peder ser fram emot att bli en del av. Som hr-chef på tidigare arbetsplatser har han varit delaktig i att leda olika typer av förändrings- och utvecklingsarbeten kopplat till ledarskap. En av hr-avdelningens viktiga uppgifter är att utveckla och stötta kommunens chefer i ledarskap, och Peder har en tydlig bild av hur ett tryggt ledarskap skapas.

– Det jag tycker är viktigt är att man som ledare har reflekterat över sitt ledarskap, vilka värderingar som är viktiga för mig och som jag vill förmedla till medarbetare. Det skapar en trygghet i ledarskapet och min erfarenhet är att trygga ledare är ofta bra ledare. Trygga ledare ger bra förutsättningar för medarbetare att utvecklas. Dessutom tycker jag att det är viktigt att vara närvarande och lyhörd, som chef ska jag finnas tillgänglig för dialog, säger Peder.

Peder börjar sin tjänst i kommunen 20 mars och vi önskar honom varmt välkommen.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.