Gislaveds kommun logotyp

Sök stipendium och pris inom hållbarhet och kultur

Senast uppdaterad 28 september 2023

Varje år delar vi ut ett antal stipendium och priser inom olika områden. Nu är det dags att skicka in din ansökan eller nominering!

Sista ansökningsdag/nomineringsdag för kulturstipendium, kulturpriset och hållbarhetsstipendiet är den 15 oktober.

Hållbarhetsstipendium

Hållbarhetsstipendiet är på 10000 kr och kan ges till någon eller några som utvecklar kommunen i en hållbar riktning. Med hållbar menas insatser, åtgärder och kunskaper för att stärka den ekonomiska, miljömässiga eller sociala hållbarheten.

Det kan delas ut till enskilda personer, skolklasser, organisationer, markägare eller företag inom kommunen och kan delas mellan olika stipendiater. Du kan själv söka stipendiet eller så kan du nominera någon annan som du anser har gjort bra insatser för en hållbar utveckling i kommunen.

Stipendiat utses av kommunstyrelsens presidium i samråd med rådet för hållbar utveckling och delas ut i slutet av året.

Läs mer om hållbarhetsstipendiet och hur du gör för att ansöka eller nominera.

Kulturstipendium och kulturpriset

Kulturstipendiet är på 20 000 kronor och kan delas ut till flera stipendiater som då delar på den totala summan. Kulturstipendiet kan ges till någon som utbildar sig inom ett kulturområde som exempelvis musik, konst och teater. Stipendiet kan även ges till kulturprojekt av olika slag. Det kan ges till enskilda personer, föreningar eller grupper som har anknytning till kommunen.

Kulturpriset delas ut för att uppmärksamma att någon har stått för en god insats inom kommunens kulturliv. Priset delas ut i form av ett konstverk eller liknande. Priset kan ges till enskilda personer, föreningar eller grupper som har anknytning till kommunen.

Kulturstipendiet och kulturpriset utses av samhällsutvecklingsnämnden och delas ut i slutet av året.

Så här ansöker du till

Du skickar in din ansökan eller nominering via vår föreningsportal senast den 15 oktober.

Alla utmärkelser är samlade på ett ställe

På sidan: stipendier, fonder och utmärkelser har vi sammanställt alla priser, fonder och utmärkelser. Kika gärna in där och läs mer om de olika priserna. Där kan du också ansöka eller nominera den du tycker ska få någon av utmärkelserna.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.