Gislaveds kommun logotyp

De första bidragen ur kommunens jubileumspott har delats ut!

Senast uppdaterad 12 mars 2024

Krogrevy, familjedag och non-stop dans är några av aktiviteterna som fått bidrag beviljade för att genomföra aktiviteter under 2024 då kommunen firar 50 år.

Flertalet ansökningar och många idéer på aktiviteter har kommit in till arbetsgruppen som jobbar med kommunens 50-årsjubileum. Hittills är det fem bidrag som beviljats bidrag ur jubileumspotten och det har gått till följande arrangörer: Burseryds Revyn, Föräldraföreningen Burseryd, Gislaveds stråkförening, Modulen Beach & Klättercenter samt Gammaledansens vänner, Gislaveds Gammaldansförening och Västbo Sportdansklubb.

- Det är så roligt att dela ut de första bidragen ur vår jubileumspott! Det är allt från krogrevy i Burseryd till jubileumskväll med non-stop dans. Intresset är stort och vi ser fram emot fler ansökningar, säger Ann-Charlotte Clausen, projektledare och kommunikationschef.

Ett delat kalas är dubbelt så kul!

Vi vill att kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av Gislaveds kommun.

­‑­ Vår uppgift är att se till att saker händer, stödja och samordna. Tillsammans med föreningar, organisationer och företag jobbar vi med målsättningen att inkludera så många som möjligt, säger Ann-Charlotte Clausen.

Sök bidrag ur jubileumspotten

Du som är skriven eller verksam i Gislaveds kommun har möjlighet att söka pengar för det du vill göra som en del av jubiléet. Det gör du genom att skicka in en digital ansökan till kommunens jubileumspott.

Du kan ansöka som förening eller organisation. Alla ansökningar bedöms individuellt utifrån ett antal bedömningskriterier. Läs mer om hur du ansöker och vilka kriterier som finns på sidan: Ansök om jubileumspotten.

Hitta alla aktiviteter i vår evenemangskalender

På vår jubileumswebb finns all information om 50-årsjubileet och alla aktiviteter finns samlade i vår evenemangskalender. Kalendern uppdateras löpande och mer information om de evenemang som fått bidrag kommer läggas upp i kalendern inom kort. Håll utkik och välkommen att delta!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.