Gislaveds kommun logotyp
En grupp kvinnor som håller om varandra framför en skogsdunge

Från vänster: Malin Rehn, Ester Davidsson, Emilia Ankarbranth, Karin Larsson, Frida Gudmundsson och Zivile Paškauskė är några av föräldrarna som engagerar sig i Burseryd.

Föräldraförening bjuder in till familjefest i Burseryd!

Senast uppdaterad 06 maj 2024

Med hjälp av kommunens jubileumspott bjuder föräldraföreningen i Burseryd in till härlig "tillsammans-fest" på Bureskolan 8/5. OBS anmälan är stängd.

I samband med kommunens 50 år jubileum hälsar föräldraföreningen i Burseryd alla familjer runt om i kommunen varmt välkomna till festen "Tillsammans på Bureskolan. Föräldraföreningen var en av de första föreningarna som sökte pengar ur jubileumspotten.

– Wow, kommunen firar 50 år, det måste vi haka på var vår första tanke. Vi ville ordna en härlig fest här i Burseryd och också välkomna andra familjer runt om i kommunen att se hur vi har det här säger föreningens ordförande Ester Davidsson.

Tillsammans på Bureskolan

På festen blir det bland annat hoppborgar, drivers-against-child-abuse, teater från scenverkstan & uppträdande av Pidde P. Det bjuds på korv med bröd, popcorn och sockervadd. Den främsta tanken med tillsammans-festen på Bureskolan är att familjer ska sammanstråla och få uppleva en riktigt härlig fest, med en go känsla berättar Karin Larsson, föreningens sekreterare.

– Vi vill att barnen ska få en riktigt rolig kväll i lilla Burseryd och något som man kan prata om länge framöver. Vi trivs så bra här och det vill vi dela med oss av.

Praktiskt kring festen

När och var?

  • Onsdagen 8 maj
  • Klockan 17 - 19
  • Skolgatan 2, 33377 Burseryd

Biljetter/Anmälan

OBS intresset har varit stort och alla platser är bokade. Anmälan är därför stängd.

Ökat engagemang i mindre samhällen

Festen är öppen för alla i hela kommunen och föreningen ser fram emot möjligheten att dela med sig av Burseryd. Vad är bra med att bo i Burseryd och vad är unikt här?

– Vi tror att de flesta mindre samhällen har ett ökat engagemang då många känner varandra och man har även en stolthet i historien kring bygden. Det finns ett driv och en önskan om att skapa positivitet och gemenskap och det vill vi förmedla genom festen säger Emilia Ankarbranth från föreningen.

I föreningens ansökan till jubileumspotten nämnde de "it takes a village to raise a child". Andemeningen i uttrycket kan sägas vara att en hel grupp människor (ett samhälle) måste ansvara för och interagera positivt med barn för att de ska kunna växa upp på ett hälsosamt och tryggt sätt.

Ansvar för egna och andras barn

I föräldraföreningen ser man vikten av att jobba vidare med gemenskapen och vikten av att se varandra och alla barn. I dagens samhälle är det lätt att bli anonym bakom en skärm, något föreningen vill motverka genom att regelbundet bjuda in till stora festligheter på skolan berättar Malin Rehn.

–På så vis blir det enklare för folk att hjälpas åt och ta ett gemensamt ansvar för bygden och barnen. Det är lättare för någon att säga till ett barn som kastar godispapper på gatan om personen sett barnet i ett annat sammanhang. Det är också lättare att bygga ett starkare engagemang när folk träffas och ser varandra.

Mer om föräldraföreningen i Burseryd

Föräldraföreningen i Burseryd var vilande under många år men på initiativ av tidigare rektor Lena Gudmundsson startade man upp den igen för att kunna göra större insatser för eleverna på skolan.

Föreningens syfte är att föräldrar, elever och skola ska arbeta tillsammans för att skapa god gemenskap. Bland annat har det ordnats en uppskattad julfest utomhus med spolad is och stora grillar. Föreningen ordnar "grejar-kvällar" på skolan med ommålning och blomlådebygge.

Elevers önskemål och funderingar i fokus

Föreningen försöker också involvera eleverna med deras funderingar och önskningar. Med jämna mellanrum är även personal på skolan med på föreningens möte.

– Samarbetet med skolan fungerar toppen och vi är så glada för den fina responsen från pedagoger, elever och föräldrar, säger Ester Davidsson.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.