Gislaveds kommun logotyp

Var med och fira din kommun den 30-31 augusti

Senast uppdaterad 13 juni 2024

Dansa till Magnus Carlsson, lek med barnen i Loveparken eller gå på rundvandring i kommunhuset under Jubileumsfesten den 30-31 augusti. Det blir en familjefest med aktiviteter för alla, välkommen!

Vårt mål sedan årets början har varit att inkludera så många som möjligt i kommunens jubileumsfirande. Under Jubileumsfesten den 30-31 augusti på Stortorget i Gislaved kan alla vara med och fira.

– Vi vill att hela familjen ska komma och stanna länge. Det kommer att finnas gratisbussar från flera orter för att så många som möjligt ska kunna komma, säger Niclas Palmgren som är kommunfullmäktiges ordförande och ordförande i 50-årsfirandets politiska styrgrupp. Under året har vi fått så fin respons från våra invånare som vill vara med och fira sin plats och sin kommun. Vi har även fått stöd från Gislavedsregionens Näringslivsråd vilket vi är mycket glada för.

Artister, aktiviteter för alla åldrar och ett öppet kommunhus

Musik kommer vara en stor del av firandet med både lokala musiker och välkända artister på Stora Scenen. Lia Larsson och Nani Fuego spelar under fredagen och på lördagskvällen uppträder Wiktoria och Magnus Carlsson.

Under helgen kommer det finnas olika områden med aktiviteter för alla åldrar. Förutom uppträdanden på Stora scenen blir det exempelvis en mässa i parken nedanför Stortorget och ”öppet hus” i kommunhuset. Dit är du som invånare välkommen för att prova på olika aktiviteter och träffa medarbetare som visar upp delar av kommunens verksamheter.

– Det kommer finnas något för alla. Vi vill visa upp bredden och styrkan av kommunens verksamheter och vårt utbud, säger Stefan Eglinger, kommundirektör. Därför har vi valt att anordna festen på Stortorget i Gislaved för att lyfta fram och öppna upp vårt kommunhus. Det är en plats där idéer möts och samhället tar form. Vår ambition är att vi ska visa så många delar av vår organisation som möjligt under helgen.

artister under jubileumsfesten 30-31 augusti

Lia Larsson, Nani Fuego, Wiktoria och Magnus Carlsson kommer till Jubileumsfesten.

Jubileumsfestens olika områden:

  • Kommunhuset – se delar av våra verksamheter och lyssna på olika föreläsningar och uppträdanden.
  • Loveparken – lek och busa med Love i Loveparken. Här hittar du roliga aktiviteter för barn och unga.
  • Mässan – kom och se våra verksamheter och externa aktörer som ställer ut i Torgparken.
  • Stora Scenen – njut av underhållning från lokala och nationella stjärnor både fredag och lördag.
  • Matmarknad – välkommen till matmarknaden om du är hungrig eller bara lite småsugen på något att äta.
  • Gästgiveriet – Gästgiveriet kallar vi det 40 meter långa tältet på torget utanför kommunhuset, slå dig ner för att vila benen och ta något att äta eller dricka.
  • Centrumhallen - testa på olika aktiviteter tillsammans med föreningar i kommunen.
  • Motorparken – besök Motorparken där det kommer finnas bilar och fordon av olika slag att titta på.

All information om Jubileumsfesten samlad

Jubileumsfesten är en del av kommunens 50-årsfirande och på vår 50-årswebb kan du läsa mer firandet och andra aktiviteter som anordnas i samband med 50-årsjubiléet. Information om programmet för 30-31 augusti fylls på löpande.

På kommunens Facebook-sida finns även ett evenemang för festen, där kan du hålla dig uppdaterad och ta del av de senaste kring artister och aktiviteter.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.