Gislaveds kommun logotyp

Jubileumsresa med buss genom kommunens vackra omgivningar

Senast uppdaterad 10 juli 2024

I samband med kommunens 50-årsjubileum anordnades två guidade bussresor lördagen den 8 juni. Trots det dåliga vädret blev det en lyckad dag med glada resenärer.

Under ledning av Siv Bergman, engagerad i hembygdsrörelsen och Gislaveds industrimuseum, samt stadsarkitekt Sven Hedlund fick deltagarna chansen att se kommunen med nya ögon.

Bussturen var uppdelad i två delar – en tur i norra kommundelen och en i södra kommundelen, med möjlighet att delta i båda turerna. Deltagarna bjöds även på fika då bussen stannade vid Isabergs Golfklubb i Nissafors bruk på förmiddagen och vid hembygdsstugorna i Smålandsstenar på eftermiddagen.

Sven Hedlund, som guidade resan, berättade om kommunens historia och framtid:

­– Bussresan riktade sig till dem som är intresserade av kommunens historia och framtid. Deltagarna fick bland annat se de ståtliga domarringarna i Smålandsstenar och Nissafors bruk. De fick också höra om de framtidsplaner som kommunen har när det gäller industri- och bostadsutveckling för de platser vi passerade.

Se bilder från dagen

Bussturen blev en fantastisk möjlighet att lära känna kommunens rika historia och natursköna landskap. Resan var enligt deltagarna både lärorik och inspirerande och de fick med sig många nya intryck och kunskaper om kommunen. Glada resenärer gjorde dagen minnesvärd, trots vädrets utmaningar.

I bildspelet syns Halvard Nilsson som informerade deltagarna om Nissafors bruk och Sven Jarl som berättade om Hembygdsgården i Smålandsstenar.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.