Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Ett benpar med svarta skor som står på en regnbågsfärgad mark.

Behöver du stöd i rollen som förälder?

Senast uppdaterad 30 januari 2023

Ibland är det svårt att vara förälder. Du som är förälder till barn och unga mellan 7 och 18 år har nu möjlighet att få råd och stöd av en föräldrastödjande kurator.

Att vara förälder är en viktig roll och innebär mycket kärlek och glädje men det kan också väcka många tankar och känslor. I bland kan det kännas svårt att hantera föräldrarollen. Alla föräldrar kan i olika perioder i barnens liv stöta på svårigheter och behöva någon att prata med. Nu finns en nyinrättad tjänst i kommunen som arbetar förebyggande för att stötta föräldrar.

Vilken hjälp kan du som förälder få av en kurator?

Du som är förälder till barn och unga mellan 7 och 18 år kan få råd och stöd av en föräldrastödjande kurator. Målet är att stötta dig i ditt föräldraskap; att hjälpa dig se möjligheter och lösningar. Det här kan ske både via samtal, kurser på plats och via webben.

Du ska bli stärkt i din föräldraroll och utveckla samspelet med ditt barn. Exempelvis hur du kan bemöta ditt barn och hitta dina styrkor som förälder samt vända en negativ spiral till en som är mer positiv.

Barnets bästa är alltid i centrum!

Varje ålder har sina utmaningar, men i varje samtal, varje grupp och varje metod är barnperspektivet i fokus när vi stöttar dig. Vi täcker in allt från skolstart till studenten genom barndom och tonår. Inga funderingar eller frågor är för små eller för stora.

Kuratorn du träffar har tystnadsplikt. Vi för ingen journal eller registrerar några träffar. Stödet är frivilligt och kostnadsfritt.

Kontakta oss för att få råd och stöd

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Välkommen att höra av dig till oss med frågor eller för att boka en tid. Du ringer via vårt kontaktcenter. Om vi inte är på plats, be om att bli kopplad för att lämna namn och nummer på vår telefonsvarare, så ringer vi upp dig.

Enheten för barn och familj – råd och stöd

Kontakt: Ann-Therese Hill, föräldrastödjande kurator
E-post: ann-therese.hill@gislaved.se
Telefon: 0371-810 00

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.