Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Yngre kvinna hjälper en äldre man vid datorn.

Lämna inkomstförfrågan i vår nya e-tjänst

Senast uppdaterad 30 januari 2023

Nu blir det smidigare för dig som ska lämna in inkomstförfrågan! I vår nya e-tjänst kan både du som beviljats någon form av bistånd från kommunen, och du som närstående, fylla i inkomstuppgifter digitalt.

Du som får någon typ av stöd, omvårdnad eller service från kommunen betalar en avgift som beräknas på hur mycket stöd du får och hur hög inkomst du har. För att kontrollera att du betalar rätt avgift för ditt stöd, får du varje år fylla i en inkomstförfrågan.

Använd vår nya e-tjänst

I dagarna har du som får stöd från kommunen, fått hem ett brev på posten om att det är dags att lämna in inkomstförfrågan för 2023. Nytt för i år är att du kan lämna din inkomstförfrågan via vår nya e-tjänst istället för att fylla i blanketten skriftligt. Du loggar in med mobilt bank-id och fyller i de uppgifter som efterfrågas.

Enkelt och smidigt för anhöriga

Tack vare e-tjänsten, är det nu lättare för dig som närstående eller företrädare för den som tar emot stöd från kommunen, att fylla i inkomstförfrågan, berättar Emma Abrahamsson, enhetschef på enheten för bistånd.

– Nu kan en närstående som till exempel bor långt ifrån sin släkting, hjälpa den att fylla i inkomstförfrågan digitalt och slipper åka dit fysiskt. Förutom att e-tjänsten gör det enklare för den som ska fylla i inkomstuppgifterna, så underlättar det också i vår administration. Mindre pappersarbete innebär att vi kan lägga mer tid på andra arbetsuppgifter, säger Emma.

För att lämna in inkomstförfrågan åt en anhörig via e-tjänsten, loggar du in med ditt mobila bank-id och fyller i uppgifterna som gäller för den som har omvårdnad eller service från kommunen.

Lämna inkomstförfrågan inom tre veckor

Från det att du får hem inkomstförfrågan på posten har du tre veckor på dig att lämna in dina uppgifter, antingen via post, e-post eller i e-tjänsten.

Om du väljer att inte lämna in din inkomstförfrågan kommer du att debiteras enligt taxa.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.