Gislaveds kommun logotyp
Ylva Samuelsson har precis räckt över diplom och blommor till medarbetarna Marie Svärd och Ann-Therese Hill 

Från vänster: Mimmi Svärd och Ann-Therese Hill uppvaktas med blommor och diplom av socialnämndens ordförande Ylva Samuelsson (S).

Glädje och stolthet när socialförvaltningens medarbetare premierades

Senast uppdaterad 21 december 2023

Nu står det klart att det blir de tre medarbetarna Marie (Mimmi) Svärd, Ann-Therese Hill samt Jennie Ståhl som premieras för deras arbete.

Det är sedan år tillbaka en tradition för socialnämnden att uppmärksamma några medarbetare lite extra vid slutet av året. Kortfattat vill nämnden premiera några medarbetare som gjort det där lilla extra. I år hade man fått in 38 nomineringar, varav tre personer valdes ut. Premieringen är på fem tusen kronor vardera. Utöver det uppmärksammas de med blommor och diplom under en gemensam jullunch.

– Det känns jättebra att få uppmärksamma duktiga, kompetenta och omtycka medarbetare. Det har i år inte varit en lätt uppgift med 38 nomineringar, men jag är glad för de tre vi enats om, säger Ylva Samuelsson (S), socialnämndens ordförande.

– Alla medarbetare i förvaltningen gör ett mycket bra jobb och ibland finns det några som göra något utöver det vanliga. Att socialnämnden premierar dessa är positivt och motiverar våra medarbetare att fortsätta vilja utveckla och förbättra vår verksamhet, säger socialchef Susanna Olsén.

Ann-Therese Hill

– Det känns jättebra att får den här premieringen. Jag känner mig hedrad och stolt, berättar Ann-Therese Hill.

Till vardags arbetar hon som föräldrastödjande kurator inom individ- och familjeomsorgen. Tidigare har hon arbetat som behandlare inom socialförvaltningen i 18 år. Hon hoppas att hennes intresse, engagemang och nyfikenhet på människor lyser genom i de möten hon har med invånare och att hon brinner för att hjälpa, stötta och råda människor.

– Det bästa med mitt arbete är att få möta alla fantastiska föräldrar som vill sitt barns bästa, men som i perioder kan uppleva att det är svårt att vara förälder, säger Ann-Therese.

Motivering till premieringen

Ann-Therese har lång erfarenhet i behandling och är en lugn och trygg person, rätt person på rätt plats. De föräldrar som besökt henne har gett ett gott betyg, där hon med sin erfarenhet och goda bemötande ger trygghet i små som stora bekymmer i föräldraskapet.

Marie "Mimmi" Svärd

– Att bli premierad känns mycket bra. Jag är glad över att det är just aktiveringen som blivit uppmärksammad, för den är viktig och den behövs, säger Mimmi Svärd.

Som aktiveringssamordnare och spindel i nätet på Blomstervägens demenscentrum försöker hon alltid få allt att snurra. Hon månar om såväl hyresgästerna som deras anhöriga, kollegorna och hur det ser ut i miljön i lokalerna. Hon är glad över att fler sett det och nominerat henne.

– Det roligaste med mitt jobb är att känna att jag gör något bra för hyresgästerna, de som bor på Blomstervägen. Att de får leva livet, så länge de lever, berättar Mimmi.

Motivering till premieringen

Mimmi sprider med sin positivitet energi åt hela Blomstervägen. Hon har alltid hyresgästernas bästa i fokus.  Mimmi ansvarar för Blomstervägens  Instagramkonto som visar verksamhetens arbete inte bara för Blomstervägen utan hela kommunen.

Jennie Ståhl

– Det är en stor överraskning och känns oerhört roligt med en så fin motivering till premieringen, säger Jennie Ståhl.

Om dagarna arbetar Jennie som undersköterska inom hemtjänsten i Hestra. Hon berättar att det bästa med hennes jobb är att hon varje dag får göra en insats som gör skillnad för hennes brukare.

– Det är en härlig känsla att hjälpa andra till en bra vardag, berättar Jennie.

Motivering till premieringen

Jennie är den mest kompetenta kollegan man kan ha. Vilken fråga som helst så har hon ett svar.  Hon är alltid hjälpsam och har ett bra bemötande både till medarbetare och brukare.  En kollega som Jennie skulle alla ha!

* Fotnot: Jennie hade inte möjlighet att närvara vid tillfället för uppvaktnigen. Därför saknas hon på fotot.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.