1. Viktigt meddelande: Fältövning vid Bolmen
Gislaveds kommun logotyp

Kurs för föräldrar som har eller ska separera

Senast uppdaterad 19 april 2024

För många barn är inte föräldrars separation den stora påfrestningen, utan det faktum att konflikten mellan föräldrarna fortsätter efter separationen. Nu startar en ny omgång av utbildningen som hjälper dig att stötta ditt barn i en separation.

Många föräldrar som separerar har svårigheter att samarbeta och komma överens. Det är inte ovanligt men något som påverkar ditt barn i hög grad. Nu startar en ny omgång av kursen Barn i föräldrars fokus, denna gång i Värnamo.

BIFF – stöd för föräldrar

Barn i föräldrars fokus, BiFF, är en kurs i små grupper för föräldrar som ska eller har separerat och som inte kommer överens i frågor som rör gemensamma barn. Du får stöd i att hjälpa ditt barn att hantera separationen. Under utbildningen träffar du föräldrar i en liknande situation och ni får möjlighet att diskutera och ta del av varandras kunskap. BiFF är en metod från Rädda barnen som har funnits sen 2005 i olika delar av landet.

Syfte med kursen

  • Att synliggöra barnets behov och situation.
  • Att ge föräldrar hopp om att situationen kan förändras till det bättre.
  • Att arbeta med frågan ”Vad kan jag som förälder göra för att underlätta för mitt barn?”.

Kursen består av tre tillfällen och vi träffas i mellan två och tre timmar på kvällstid. Det finns inget krav på att båda föräldrarna måste medverka. Kursen vänder sig till boende i hela GGVV-regionen. Denna gången hålls kursen på Familjecentralen i Värnamo.

Anmäl dig till kursen

Nästa kursstart är 13 och 15 maj. Anmäl dig senast 3 maj.

Läs mer om kursen BiFF och anmäl dig på Värnamo kommuns webbplats.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.