Gislaveds kommun logotyp

Fotografering av byggnader och kulturmiljö i Reftele med omnejd

Senast uppdaterad 14 juni 2024

Med start måndag 17 juni genomför kommunen en kulturmiljö- och bebyggelseinventering för Ås, Karaby, Tallberga och Reftele.

Uppdraget utförs av bebyggelseantikvarier och innebär att du som invånare kan komma att se antikvarier fotografera byggnader och kulturmiljö i orterna. Inventeringen görs för att skapa bra underlag för bebyggelseplanering av kommunen i framtiden.

Fotograferingen pågår 17–19 juni i Ås, Karaby och Tallberga och fortsätter sedan i Reftele i augusti.

Inventeringen sker utomhus

Privata fastigheter, kontors- och industrifastigheter, affärslokaler, uthus och andra anläggningar berörs. Alla byggnader inventeras utvändigt, men endast vissa byggnader kommer att fotograferas. Ingen inventering kommer att ske inomhus. Fotografering gäller endast byggnader, inte personer eller fordon med registreringsskyltar.

Antikvarien legitimerar sig efter önskemål

Inventeringen görs för att skapa bra underlag för bebyggelseplanering av kommunen i framtiden. Antikvarien som inventerar kommer att kunna legitimera sig och visa upp att han arbetar på uppdrag av kommunen om så önskas.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.