Gislaveds kommun logotyp

Elida Barkman och Maria Petersson.

Missa inte viktig information i Vklass

Senast uppdaterad 28 februari 2024

Vklass genomgår förändringar för att öka säkerheten och användarvänligheten. Det är viktigt att du som vårdnadshavare är inloggad i appen för att inte missa viktig information.

Just nu är Vklass inne i en utvecklingsfas vilket innebär både nytt utseende och nya funktioner. Förändringarna görs för att öka säkerheten i systemet men också för att det ska bli enklare och mer användarvänligt för såväl pedagoger och elever som för dig som vårdnadshavare.

Ny funktion förbättrar kommunikationen

Som vårdnadshavare kommer du inte märka av några jättestora förändringar, berättar Elida Barkman, IKT-pedagog på utbildningsförvaltningen.

– Den största skillnaden är att meddelandefunktionen förändras. Tidigare har meddelanden som skickas från Vklass till vårdnadshavare, gått ut som mejl. Men nu stannar alla meddelanden i Vklass. Det gör att kommunikationen blir säkrare och mindre rörig än tidigare då all kommunikation finns samlad på ett ställe, säger Elida.

Håll dig inloggad i appen

Efter påsklovet vecka 14 kommer förändringen med meddelandefunktionen att ske. Därefter kan du se dina meddelanden enbart inne i Vklass. För att inte missa någon information i Vklass är det därmed viktigt att du inte loggar ut utan håller dig inloggad i appen. Är du utloggad får du inga meddelandenotiser och kan missa viktig information.

– Försök ta för vana att gå in i Vklass en liten stund varje dag och se om det är något nytt du behöver ta del av. På så sätt märker du också snabbt om du har loggats ut, och kan logga in igen, säger Maria Petersson, utvecklingsstrateg på utbildningsförvaltningen.

Så använder du Vklass

Vill du lära dig mer om hur du använder Vklass och vilka funktioner som finns? Besök sidan "Manual för lärplattformen Vklass."

Så loggar du in

På sidan "Manual för inloggning i Vklass" kan du följa steg för steg hur du gör för att logga in.

Instruktionsvideos på olika språk

Det finns även instruktionsvideos för hur du loggar in på flera olika språk.

Om Vklass

I kommunen används lärplattformen Vklass inom utbildning och barnomsorg. Genom Vklass kan du som vårdnadshavare exempelvis ta del av löpande information, läxor, anmäla frånvaro och söka ledighet. Du kan även se pedagogiska planeringar och omdömen.

Har du frågor?

Om du har några frågor om Vklass, ta hjälp av ditt barns klassföreståndare eller annan pedagog på skolan eller förskolan. Du kan ringa till kommunens kontaktcenter för att bli vidarekopplad.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.