Kontaktcenter
Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00
Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan
Utveckling Broaryd
Tillsammans med boende i området vill kommunen skapa en levande mötesplats i Lugnet som samtidigt bidrar till positiv utveckling i Broaryd. Under våren 2024 genomförs en dialogprocess som ska leda till att konkreta åtgärdsförslag tas fram.
Lugnet ska utvecklas till bostäder, förskola och samlingslokal med visst servicestöd. Genom att delta i dialogprocessen har boende i Broaryd med omnejd möjlighet att påverka utformningen av Lugnet i ett tidigt skede.
Målet är att se till att den verksamhet som skapas i Lugnets lokaler också bidrar till utveckling av Broaryd som ort. Under dialogprocessen kommer det tas fram konkreta idéer och åtgärdsförslag. Förslagen kommer sedan att lämnas till politiken för beslut om genomförande och inriktning.
Nu är vi halvvägs igenom dialogprocessen
Dialogprocessen innehåller olika delar: perspektivinsamling, workshopserie samt bearbeta resultat och sammanställa åtgärdsförslag.
I ett första steg är det viktigt att samla in information om vad de boende i området tycker, därför genomfördes en enkätundersökning som avslutades i januari. Tack för alla svar! De svar som kommit in har vi analyserat och resultatet har sammanställts i ett dokument som du kan ta del av och läsa. Sammanställning av enkätresultat - Utveckling Broaryd Pdf, 126.4 kB.
Nu är vi ungefär halvvägs igenom dialogprocessen och arbetet i grupperna pågår. Bilden visar hela processen och vilka steg som är klara. Vi har genomfört enkätundersökningen, två workshops och två arbetsgruppsmöten.
Boende i området deltar på olika sätt
Personer som bor i Broaryd med omnejd kan delta och bidra på olika sätt i dialogprocessen.
Under workshopserien träffas invånare i Broaryd och tjänstepersoner i kommunen för att ta fram konkreta förlag på åtgärder. Arbetet sker i dialogform och utgår från resultatet i enkätundersökningen. Träffarna sker på kvällstid under 2 timmar per tillfälle med start i februari. Vi vill gärna att deltagarna är med under alla tre workshopstillfällen och deltagandet sker på ideell basis.
Samtidigt som workshopserien pågår jobbar också en arbetsgrupp ihop med kommunens tjänstepersoner. I gruppen ingår: Emma Stenberg, Mikael Josefsson, Karolin Jakobsson, Hans Eriksson, Carolin Bokfors och Lovisa Petersson. Arbetsgruppens uppgift är att säkerställa att bygdens perspektiv hörs och syns i arbetet. Gruppen träffas cirka 1 gång per månad på kvällstid, med start i slutet av januari. Deltagandet sker på ideell basis.
Lämna synpunkter till kommunen
Om du inte kan vara med i arbetsgruppen eller under workshopserien själv kan du lämna en synpunkt eller ett förslag till kommunen. Lämna din synpunkt på sidan: Synpunkter och förbättringsförslag eller skicka ett mail till: kommunen@gislaved.se
Sidans innehåll senast uppdaterat:
Saknar du något på denna sida?
Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.