Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Sota själv

Du har rätt att ansöka om medgivande för sotning (rengöring) av din egna anläggning.

En förutsättning för att man skall få sota själv är att sotningen kan ske på ett ur brandskyddssynpunkt betryggande sätt. Möjligheten att få medgivande gäller endast själva sotningsdelen, brandskyddskontrollen ska utföras av kommunen eller kommunens entreprenör.

Det krävs kunskap

För att få medgivande att sota sin egen fastighet måste man bland annat styrka att man har tillräcklig kunskap för att kunna utföra sotningen på ett säkert sätt. Ett intyg från en genomgången kurs, som en utbildning om att sota själv från annan aktör eller en studiecirkel med relevant innehåll är exempel på hur man kan styrka sin kunskap.

Sotningsjournal

Den som har medgivande att sota sin egen anläggning ska fylla i en sotningsjournal. Vid brandskyddskontrollen ska denna sotningsjournal visas upp för kommunens brandskyddskontrollant.

Kostnad

En avgift tas ut per ansökan om egensotning, med taxa fastställd av Räddningsnämnden. För aktuell taxa, se Taxor | Gislaveds kommun

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.