Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Arkiv

Kommunarkivet innehåller kommunens minne. Här finner du handlingar som berättar om kommunens historia samt material från de kommuner som under åren har slagits samman med Gislaveds kommun.

Både nytt och gammalt

För dig som är intresserad av person-, och lokalhistoria är kommunarkivet en ovärderlig källa. Naturligtvis innehåller kommunarkivet inte bara äldre handlingar utan även handlingar som uppkommer inom våra förvaltningar idag.

I kommunarkivet finner du handlingar som uppkommit inom kommunens nämnder och administrativa organisation samt handlingar från de olika verksamhetsområden som kommunen ska utföra, exempelvis skola, socialtjänst och bygglovshantering. Är du ute efter ett skolbetyg, en klasslista eller ritningar över ditt kvarter är det till kommunarkivet du ska vända dig.

Även arkiv från föreningar

Gislaveds kommunarkiv innehåller även arkiv från olika föreningar och organisationer som verkat i kommunen. Dessa arkiv berättar även de en viktig del av kommunens historia.

Kommunarkivet omfattas av offentlighetsprincipen, vilket ger var och en rätten att ta del av de allmänna handlingar som förvaras här. Vissa handlingar som bevaras hos kommunarkivet omfattas däremot av sekretess.

Du har rätt att vara anonym när du begär ut allmänna handlingar.

Besök kommunarkivet

Vid besök i kommunarkivet, ta kontakt med kommunarkivarien för tidsbokning.

Kostnad för kopiering

Gislaveds kommun har en fastställd kopieringtaxa.

Ta del av den fastställda taxan som gäller vid kopiering av handingar Pdf, 67.8 kB..

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.