Gislaveds kommun logotyp

Ett steg närmare ny simhall på Gisleområdet

Senast uppdaterad 10 april 2024

Under onsdagen tog kommunstyrelsen ett investeringsbeslut om 341 miljoner kronor och godkände den genomförda förstudien för kommunens nya simhall. Det innebär att arbetet nu går vidare mot en upphandling.

En ny modern simanläggning ska byggas på Gisleområdet i Gislaved. Efter investeringsbeslutet, som fattades av kommunstyrelsen under onsdagens sammanträde, fortsätter nu arbetet mot ett genomförande. Nästa steg i arbetet är att jobba vidare med förfrågningsunderlag till en kommande upphandling. En upphandling görs för att kunna utse en entreprenör som kan ta sig an uppdraget att bygga den nya simhallen. Förfrågningsunderlaget förväntas komma ut under hösten 2024.

Byggstart planeras bli under 2025 och målsättningen är att den nya simhallen ska stå klar någon gång under 2027.

På sidan: Ny simhall på Gisleområdet i Gislaved kan du följa arbetet med den nya simhallen.

Skiss över hur den nya simhallen kan tänkas se ut.

Bilden visar en skiss över tänkt placering och hur den nya simhallen kan komma att se ut.

En plats för liv, lärande och rörelse

Den nya simhallen ska bli en plats för liv, lärande och rörelse. Anläggningen ska ha kapacitet för cirka 150 000 besökare årligen med flera skolklasser eller andra större grupper varje dag. Entrén ska vara gemensam med befintligt sporthall, Hälsolyft och hälsocoacher och nås från väster mot Gislegatan.

Simhallen kommer bland annat innehålla:

  • 50-metersbassäng med 8 banor (enligt Svenska Simförbundets krav för tävlingar). Bassängen kommer även vara delningsbar.
  • 150 sittplatser för åskådare.
  • En gemensam bastu som är tillgänglig för alla.
  • Två multibassänger för bland annat simundervisning, skola, rehab och babysim. Botten på multibassängerna ska vara höj- och sänkbar och det ska finnas lift som hjälpmedel för att ta sig i och ur bassängen.
  • Ett mindre barnlandskap för familjer med barn i åldrarna 2-5 år.
  • Fem omklädningsrum med totalt 300 skåp. Två större dam- och herromklädningsrum med bastu, två mindre omklädningsrum och ett flexibelt omklädningsrum som är både könsneutralt och tillgänglighetsanpassat.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.