Gislaveds kommun logotyp

Högt tryck på kommunens jubileumspott!

Senast uppdaterad 12 mars 2024

Föreningar som vill fira kommunens 50-årsjubileum inbjuds att ansöka om bidrag – picknickkonsert, berättarkväll om kommunens historia och föreläsning om mobbning är några av aktiviteterna som beviljats stöd.

Flertalet ansökningar och många idéer på aktiviteter har kommit in till arbetsgruppen som jobbar med kommunens 50-årsjubileum. Kriterier för att få bidrag är bland annat att aktiviteten ska vara öppen för alla och genomföras som ett jubileumsarrangemang under 2024.

I senaste omgången beviljades åtta föreningar bidrag ur jubileumspotten: Folkuniversitetet tillsammans med finska föreningen, Föreningen Gislaveds industrimuseum, Föräldraföreningen Ekenskolan Anderstorp, Gislaved - Anderstorps ridklubb (GARK), Gislaveds frikyrkoförsamling, Gislaveds stråkförening, Reftele UV-scoutkår och Rotary Gislaved.

- Det är så roligt att ansökningarna till jubileumspotten fortsätter inkomma, den här gången har styrgruppen beviljat allt från jubileumsartist på stipendiekonsert, scoutmatlagning till hästclinic! Intresset är stort och vi uppmuntrar dig som tillhör en förening med en god idé att skicka in ansökan så snart som möjligt, säger Ann-Charlotte Clausen, projektledare och kommunikationschef.

Ett delat kalas är dubbelt så kul!

Kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av kommunen.

Sök bidrag ur jubileumspotten!

Du som är skriven eller verksam i Gislaveds kommun har möjlighet att söka pengar för det du vill göra som en del av jubiléet. Det gör du genom att skicka in en digital ansökan till kommunens jubileumspott.

Du kan ansöka som förening eller organisation. Alla ansökningar bedöms individuellt utifrån ett antal bedömningskriterier.

Vänta inte med att söka

Just nu är det högt tryck på ansökningar in till jubileumspotten, och de bereds efter hand. Det är först till kvarn som gäller, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Läs mer om hur du ansöker och vilka kriterier som finns på sidan: Ansök om jubileumspotten.

Aktiviteter som fått bidrag

  • Folkuniversitetet tillsammans med finska föreningen – "Sverigefinnländarnas influenser i kommunen", projekt som leder till bok.
  • Föreningen Gislaveds industrimuseum – "Berättarkväll om Gislaveds kommuns historia", föreläsning med författaren och historieprofessor Dick Harrison
  • Föräldraföreningen Ekenskolan Anderstorp – "Föreläsning om mobbing, mobilen o internet" med fd polis Andreas Glingfors.
  • Gislaved - Anderstorps ridklubb (GARK) – Hästclinic med medaljören Stephanie Holmén.
  • Gislaveds frikyrkoförsamling – Jubileumskonsert med kammarkören
  • Gislaveds stråkförening – Picknickkonsert med festivalkänsla under Gisledagarna
  • Reftele UV-scoutkår – Scoutträff på Reftele torg med matlagning etc.
  • Rotary Gislaved – "Jubileumsartist vid stipendiekonsert", LaGaylia Frazier till konserthuset 13 mars.

Här kan du läsa den tidigare nyheten om föreningar som fått bidrag beviljade ur jubileumspotten.

Hitta alla aktiviteter i vår evenemangskalender

På vår jubileumswebb finns all information om 50-årsjubileet och alla aktiviteter finns samlade i vår evenemangskalender. Kalendern uppdateras löpande och mer information om de evenemang som fått bidrag kommer läggas upp i kalendern inom kort. Håll utkik och välkommen att delta!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.