1. Viktigt meddelande: Fältövning vid Bolmen
Gislaveds kommun logotyp
Fem personer framför Ekenskolan

Från vänster till höger: Martina Alexandersson, Carolina Baaz, Maria Åstmar, Erika Sunneteg Duhr och Anders Svensson utgör delar av föräldraföreningen på Ekenskolan i Anderstorp.

Föräldraförening motverkar mobbning med öppen föreläsning

Senast uppdaterad 06 maj 2024

Med hjälp av jubileumspotten bjuder föräldraföreningen på Ekenskolan i Anderstorp in alla föräldrar till föreläsningen "Mobbning, mobilen och internet” 24/4.

I samband med kommunens 50 år jubileum hälsar föräldraföreningen på Ekenskolan alla föräldrar runt om i kommunen varmt välkomna till en föreläsning om hur vi upptäcker och förebygger mobbning mellan barn och ungdomar.

– Det här är en viktig fråga som våra barn stöter på ideligen i sin vardag, inte minst i mobilen. Mobbning och kränkande behandling mellan barn och ungdomar är ett ämne vuxenvärlden har svårt att hantera. Kommunikationen mellan barn och vuxna måste bli bättre. Vi kan göra mycket med små insatser. Med föreläsningen vill vi ge kommunens föräldrar kunskap och redskap för att hjälpa barnen till en juste framtid säger Carolina Baaz som är ordförande i Ekenskolans föräldraförening.

Tidigare polis föreläser

På onsdag kväll 24 april föreläser Andreas Glingfors i Equmeniakyrkan i Anderstorp. Andreas Glingfors är tidigare närpolis som sadlade om till socialpedagog inom skolan och nu föreläser i skolor om mobbning, mobilen och internet.

Föreläsningen för alla möjlig med hjälp av jubileumspotten

På Ekenskolan håller Andreas tre föreläsningar, en för eleverna i årskurs 4 - 6, en för lärarna på skolanoch den tredje öppen för alla kommunens föräldrar. Den öppna föreläsningen är möjlig tack vare kommunens jubileumspott.

– Ämnet sätter fokus på frågor som åhörarna kan ha ha nytta av länge. Är vi många som får samma information och kunskap blir det lättare för oss att tillsammans reda ut situationer som uppstår bland våra barn och ungdomar. Därför tycker vi i föreningen att det inte finns något bättre sätt att sätta guldkant på jubileumsåret än att ge kunskap och redskap för en bra framtid, säger Erika Sunneteg Duhr, sekreterare i föreningen.

Praktiskt kring föreläsningen

När och var?

  • Onsdag 24 April
  • 18 - 19.30
  • Equmeniakyrkan, Storgatan 29 i Anderstorp.

Biljetter/Anmälan

Ingen anmälan behövs. Plats för 250 personer, först till kvarn gäller! Fika finns att köpa på plats.

Varmt välkomna!

Mer om föräldraföreningen på Ekenskolan

Föräldraföreningen samarbetar med skolans ledning och personal på olika sätt. Ambition är att ge skolans elever ännu bättre förutsättningar att trivas och därmed ännu större möjlighet att utvecklas och lära sig mer. Föreningen gör olika arrangemang för att få in pengar till kassan, där varje krona går direkt till elevernas nytta.

Exempel på arrangemang som genomförts:

  • skoldisko
  • korvgrillning vid skridskoisen
  • springtävlingar
  • tröjförsäljning.
  • inköp till lekboden (bollar, hopprep, spel och liknande)
  • hjälp så flera årskurser varje år får åka till Isaberg för skidåkning under en friluftsdag.

–Vi ser vår roll som en förening som tillsammans med skolledning och all personal på skolan vill ge våra barn så bra förutsättningar som möjligt för att trivas i/på skolan. Det tror vi gör barnen både tryggare och mer motiverade. Vi vill helt enkelt bidra till att ge skolans barn en trygg och inspirerande skolgång, säger Carolina Baaz.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.