Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

En gul sopmaskin i arbete på en cykelväg. I bakgrunden syns ett gult trähus och ett brunt tegelhus.

Nu sopar vi in våren!

Senast uppdaterad 05 april 2023

Under vecka 15 börjar den allmänna gatusopningen av kommunens gator. Vi behöver hjälp från dig som fastighetsägare att sopa grus och sand från gångbanan ut till gatan innan dess.

Sedan ett par veckor tillbaka har kommunen påbörjat arbetet med att sopa undan grus och sand från prioriterade gång- och cykelvägar. Tisdag den 11 april startar också den allmänna gatusopningen på bland annat villagatorna.

Turordningen för sopning i kommunens norra del är Gislaved, Anderstorp och därefter Hestra. I södra delen börjar vi i Smålandsstenar och Burseryd och fortsätter därefter i Reftele, Tallberga, Broaryd och Skeppshult.

På sidan om Renhållning av gator och gångstråk kan du se hur lång tid sopningen av just ditt område beräknas ta.

Beroende på att det kan förekomma regn, snö eller frost går det inte att sopa alla dagar och inte heller att börja för tidigt på dagen, därför kan viss förskjutning av tid ske.

Så kan du som fastighetsägare hjälpa till

Det är viktigt att du som äger en fastighet hjälper till att sopa bort grus och sand från gångbanor och veck ut i gatan innan vi kommer och sopar. Undvik även att parkera på gatorna.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.