Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Fyll i direktkontaktinformation. Om direktkontaktinformation inte behövs tar du bort hela textmodulen.

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Boende för barn och unga

Bostad med särskild service för barn och ungdomar LSS. Bostadens utformning anpassas efter beslutet av handläggare. I dagsläget är bostaden belägen i Gislaved.

Barnet/ungdomen kan bo själv eller med andra barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Bostaden ska vara så hemlik som möjligt och barnets vårdnadshavare har samma ansvar som tidigare vad gäller exempelvis att betala mat, kläder och fritidsaktiviteter. Bostad med särskild service erbjuds fram till dess att barnets skolgång upphör.

På boendet finns det personal dygnet runt som kan ge dig stöd.

Hur stödet ges och utformas är olika. Personalen arbetar för att hitta lösningar som möjliggör för barnet/ungdomen att ha full delaktighet.

Det är barnet/ungdomen som tillsammans med sin kontaktperson/vårdnadshavare planerar hur de önskar få det stöd som är viktigt för dem. Personalen jobbar för att hitta möjligheter för barnet/ungdomen att nå sina mål.

Vi jobbar efter individuella genomförandeplaner.

Personalen är till för att stödja barnet/ungdomen i vardagen, exempelvis att de får stöd med att skapa rutiner, att planera och sköta sitt hem. Det kan också handla om att få stöd med hygien eller få stöd med att komma iväg till sina planerade aktiviteter.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.