Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Daglig verksamhet LSS

Daglig verksamhet ger dig som har en funktionsnedsättning en meningsfull sysselsättning. Det övergripande målet med daglig verksamhet är att stärka din möjlighet att vara självständig och klara av ett arbete på den öppna arbetsmarknaden.

Vem kan få daglig verksamhet?

Daglig verksamhet riktar sig till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd eller med förvärvad hjärnskada. Du ska vara i yrkesverksam ålder.

Den dagliga verksamheten är en form av sysselsättning som är anpassad efter dina individuella behov, intressen, förutsättningar och förmågor. Den kan vara i gruppform eller som individuell placering, till exempel på företag.

Den dagliga verksamheten ska vara meningsfull för dig som deltagare och ge dig stimulans, utveckling och gemenskap. Målet är att dina aktiviteter ska bidra till din personliga utveckling och göra det lättare för dig att delta i samhället. Den kan vara i grupp eller anpassad för individen. Daglig verksamhet är inte en anställningsform och syftet är inte att producera varor eller tjänster.

Inom daglig verksamhet lägger vi stor vikt vid delaktighet och din rätt att få kommunicera utifrån dina förutsättningar

Ansökan om daglig verksamhet

Här kan du läsa mer om vad som gäller för ansökan och hur du ansöker.

Våra verksamheter

Här kan du läsa om verksamheterna inom daglig verksamhet i Gislaveds kommun.

Dagcenter Nissan

Caféet finns vid Vitsippans vård- och omsorgsboende i Gislaved. Vi bedriver även kioskverksamhet i anslutning till caféet och bakar här själva de kakor som säljs.

Du kan vara med och sköta caféet och kiosken. Andra uppgifter kan vara att servera, diska, köpa in varor och städa. Vi har även ett nära samarbete med terapin på boendet.

Skaparglädjen är till för dig som är intresserad av att skapa och uttrycka dig genom färg och form. Hos oss kan du måla tavlor, tillverka smycken och sy.

Vi har tillgång till hjälpmedel så att alla, oavsett funktionsnedsättning, kan delta. I butiken finns en visuell kassaapparat med tal och bilder. På Skaparglädjen får du vara med hela vägen, från inköp och tillverkning, till att prismärka, sälja och skylta.

Ett av de främst målen med Skaparglädjen är att du ska få vistas i en kreativ och social miljö. Vårt motto är att skapa med glädje, därav namnet "Skaparglädjen".

Vi finns på köpmangatan 22 i Gislaved och vi har öppet måndag till fredag klockan 08.30 till 15.30

Vid Nissans mediagrupp kan du vara med och utforma tidningen "På G". Du kan fotografera med digitalkamera, skriva tidningsartiklar och delta i tidningsmöten. Du har även tillgång till lättlästa tidskrifter och böcker samt kan ägna dig åt digitala hjälpmedel som datorer och lärplattor.

Vi finns på Anderstorpsvägen 24 U i Gislaved.

Händelsegruppen arbetar med våra olika sinnen - syn, hörsel och känsel. Det finns även möjlighet till legoarbete för att du ska kunna ha tillgång till en arbetsliknande sysselsättning. Detta kan vara allt från paketering till montering.

Vi i händelsegruppen erbjuder även sociala aktiviteter såsom gymnastik, massage samt sinnesträning. Tanken med sinnesträningen är att du ska kunna utvecklas genom att dina olika sinnen stimuleras.

Sinnesstimulering

I händelsegruppen använder vi oss av sinnesstimulering som arbetsmetod. Alla människor ställs dagligen inför situationer där olika sinnen stimuleras. Vi känner lukten av nybryggt kaffe, vi ser solen och känner regndropparna mot vår hud. En del av oss har svårt att sålla bland alla sinnesintryck och därför erbjuder vi en unik miljö där det går att stimulera ett eller ett par sinnen i taget. Syftet med sinnesstimuleringen är att genom anpassade aktiviteter finna öppningar i ditt sinne och ge stimulans och upplevelser så att du kan utvecklas som person. Händelsegruppen vid Dagcenter Nissan erbjuder följade möjligheter till sinnesstimulering.

Vita rummet

Det vita rummet lämpar sig för personer som befinner sig på en tidig utvecklingsnivå. Eftersom rummet nästan helt är i vitt kan du fokusera på syn och hörsel. På så sätt kan du vistas i en avkopplande miljö där du kan fokusera på att lyssna på musik och titta på bilder som spelas upp av en projektor.

Massagestolen

Massagestolen är till för att stimulera känsel, syn, hörsel och lukt. Samtidigt som du får en helkroppsmassage kan du lyssna på rofylld musik.

Röda madrassen

Vår röda madrass formar sig efter din kropp. Madrassen är särskilt bra för överaktiva personer som har svårt att fokusera och slappna av. Färgen röd symboliserar vakenhet och gör det lättare för dig att fokusera och koncentrera dig. De sinnen som främst stimuleras är syn och känsel.

Bollpoolen

Bollpoolen är en aktiv och fysisk miljö som lockar till rörelse och aktivitet. Bollarna hjälper dig att träna upp din kroppsuppfattning och skapar förutsättningar till rolig fysisk aktivitet. De sinnen som främst stimuleras i vår bollpool är känsel, syn och hörsel.

Vattensängen

Vattensängen och miljön i rummet är blå för att fungera extra avslappnande. Ovanför sängen kan du titta på himmelsmotiv som stimulerar dina synintryck. Det bidrar även till en intressant och lugnande miljö. Utöver att synen stimuleras och att miljön är avkopplande, stimulerar vattensängen även hörsel och känsel.

Svarta rummet

Om du har svårt att uttrycka dig kan du använda vårt svarta rum. Miljön i rummet är trygg och lugn. Den är utformad så att den lockar till kommunikation, aktivitet, nyfikenhet och avslappning. De sinnen som främst stimuleras är syn, hörsel och känsel.

Dagcenter Industrigruppen

Vi finns på Anderstorpsvägen 24T i Gislaved. Vi utför legoarbeten till olika företag. Det kan vara allt från paketering till montering och det ger dig en möjlighet till en arbetsliknande sysselsättning.

Hos oss tillhör även skogsgruppen som arbetar med skog- park- och trädgårdsarbete.

Från dagcenter Industrigruppen utgår även andra verksamheter. Det kan vara att vi utför hemhandling åt pensionärer eller att du får möjlighet att arbeta i olika privata företag. Det kallar vi för utflyttad verksamhet.

GARK-gruppen

Här kan du få hälpa till med att sköta om stallet och ridanläggningen. Exempel på uppgifter som utförs är gräsklippning, målning samt mocka och packa hö. Uppgifterna är många och varierande och utförs i mindre grupper.

Verksamheten är förlagd vid Gislaved/Anderstorps Ridklubb (GARK).

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.