Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Fiske och jakt

För dig som är sugen på att fiska i kommunen finns det flera hundra olika sjöar där du kan prova din fiskelycka och dina fiskekunskaper.

Fiske

I kommunen erbjuds ett varierat fiske, från Sveriges tionde största sjö Bolmen till ån Nissan som rinner genom hela kommunen. Testa att meta eller bottenmeta, spinnfiska eller varför inte testa på flugfiske? Abborre, gädda, gös och andra fiskarter går att fånga i Nissan eller i någon av kommunens sjöar.

Fiskekort krävs i sjö och vattendrag

Du behöver ett fiskekort för att få fiska i sjöar och vattendrag eller ett tillstånd från fiskerättsägaren.

Köp fiskekort digitalt via IFiske

Fiskevårdsområden i kommunen

I kommunen finns flera fiskevårdsområden. Ett fiskevårdsområde är en förening som ansvarar för och äger fiskevatten. Vissa fiskevårdsområden hyr ut båtar och det kan även finnas tillgång till båtramp och grillplats.

Läs mer om fiske, fiskevårdsområden och fiskemöjligheter på visitisabergsregionen.se

Regler för fisket

Regler för fisket finns i Fiskelagen, Fiskeförordningen och i Fiskeriverkets författningssamling (FIFS). De innehåller en mängd bestämmelser, exempelvis om redskap för fritidsfisket. Var noga med att ta reda på vilka fiskeregler som gäller i de olika sjöarna. Att följa reglerna och riktlinjerna bidrar till fiskevård och ett mer hållbart fiske.

Läs mer om fiskeregler för fritidsfiske hos Havs- och vattenmyndigheten

Fiskekartan är ett digitalt verktyg där du hittar mer information om bland annat Sveriges fiskevatten, fiskevårdsområden och fiskekort. Kartan har tagits fram av länsstyrelserna tillsammans med Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten.

Jakt

För att få jaga i Sverige krävs statligt jaktkort, jakträtt och rätten att använda jaktvapen. För vissa djur måste du betala avgift, en så kallad fällavgift. Det tillkommer dessutom oftast arrendekostnader om du inte har egen mark med jakträtt.

Kontakta Gislaveds jaktvårdskrets för mer information

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.