tjej som dansar

Dans

Gislaveds dansstudio

Gislaveds dansstudio är en etablerad verksamhet i Gislaveds kommun sedan 2003. Över 200 elever i åldrarna 6 till 20 år deltar i kvällskurser och danslektioner på gymnasiet. Många dansar för att det är kul och en del för att söka sig vidare till nationella och internationella yrkesdansutbildningar. För dig som vill lära dig mer om dans finns det många kurser och workshops.
Danssalarna i Glashuset Gislaved har stora ytor, bra ljud och ljus. De är anpassade efter dans och ger fler ungdomar chansen att utvecklas.

Anmälan till kurser

Intagningarna för hösten har stoppats på grund av coronaviruset. Anmälan till vårens kurser är öppen från december 2020 till början av januari 2021.

Dansaren Nathalie Ruiz

Kalejdo-dans-i coronans tid

Lördag 14 november kl 15 i Stora salen, Glashuset

Kostnadsfritt! Begränsat antal platser, boknings krävs via mail dansstudion@gislaved.se

Se den exklusiva dansföreställningen med den prisvinnande dansaren Nathalie Ruiz. En kalejdoskopisk lek mellan rörelse, musik, ord och rörliga bilder.

Den erfarna solisten, unge mannen och äldre skådespelaren möts på avstånd i ett varmt och humoristiskt universum. Ett kalejdoskop där deras världar krockar med varandra, över nations- och generationsgränser. Och dansen blir en kroppslig reflektion i en surrealistisk värld styrd av frånvaron av beröring. Publiken bjuds på ett dansande äventyr med ena foten i den halländska myllan.

Längd: ca 30 min

Av: Nathalie Ruiz Medverkande: Petter Heldt, Nathalie Ruiz och Michael Tang Markusson

Medarrangör: Teater Halland

Kultur i Coronatider: Er säkerhet och hälsa är viktig för oss! Därför har vi dragit ner publikantalet på våra föreställningar så att det ska finnas möjlighet att hålla avstånd till varandra. Endast 30 biljetter säljs till denna föreställning. En unik chans att se scenkonst i en intim, trygg miljö!


Dansa utan krav

Dansprojektet vänder sig till dig som har återkommande besvär med stress, oro, magont, nedstämdhet, huvudvärk, sömnbesvär och bristande självkänsla. Fysisk aktivitet kan hjälpa dig att slappna av, minskar stress och släppa kraven.

Fokus på rörelseglädje och kravlöshet

Vi träffas och dansa kravlöst utan prestation. Du behöver inte uppträder eller visar upp dansen. Dansklasserna är uppbyggda utifrån uppvärmning, koreografi, stretch och avslappning. Du får prova på olika dansstilar som till exempel latinamerikanska rytmer, moderndans, streetdance och jazzdance.

 • Ålder: Tjejer mellan 13-18 år
 • När: Fredagar med start 18 september,
  12 gånger/ termin, en gång i veckan
 • Tid: kl. 16-17.15
 • Plats: Danssalarna i Glashuset, Gislaved
 • Pris: Kostandsfritt
 • Mer information:
  Maila danslärare Andrea Donoso Lillo.
  Du kan också ringa
 • Du behöver inte ha dansat tidigare för att kunna delta

Anmäl dig till skolsköterska på din skola

Anmälan sker via din skolsköterska, kurator eller annan vuxen på skolan. Ange namn, ålder, adress och telefonnummer samt kontaktuppgift till vårdnadshavare.

Dansa utan krav är en forskningsbaserad insats där dansen i form av dansklasser kompletterar elevhälsans i arbetet med att främja hälsa bland tonårstjejer. Dansa utan krav genomförs av Gislaveds kommun i samverkan med Region Jönköpings län.

Varmt välkommen!

Tävlingar och dansföreställningar

Dansstudion deltar i tävlingar, anordnar föreställningar och framträder även på andra arrangemang.

– Danstävlingar ger oss unika upplevelser. Vi får möta stora dansare, koreografer och dansgrupper samt uppträda på Sveriges största dansscener, säger dansutvecklaren Andrea Donoso Lillo.

Dansstudion deltog i Nordens största danstävling, Streetstar Dance School Challenge 2015.länk till annan webbplats

– Den kom att betyda oerhört mycket för dansstudions erkännande och för våra dansare. Vi åkte dit med en vilja att lära oss av processen och var beredda på det mesta förutom att vinna, vilket vi gjorde med gruppen Dansza, tillägger Andrea.

Sedan dess har dansstudion deltagit i Skapa Dans 2016 i Nässjö, en koreografitävling där eleverna själva koreograferade dansen.länk till annan webbplats Dansstudion vann och representerade Jönköpings län i finalen, där de fick publikens pris. De deltog även i tävlingen Urban North 2018 i Umeå och vann förstapriset. Senare samma år var dansstudion åter med i Streetstar Dance School Challenge och kom på en tredjeplats.

Sidan uppdaterades senast: 2020-10-22