Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Teater

I kommunen finns det en lång tradition av teaterskapande. Är du intresserad av teater kan du anmäla dig till Scenverkstans grupper. Det finns även teaterföreningar som du kan engagera dig i.

Anmälan

Anmälan till Scenverkstans kurser sker läsårsvis med start hösten och avslut våren, 12 tillfällen/termin. Terminsavgiften är 300 kr/elev. Anmälan till läsåret 24/25 öppnar under sommaren. Vi återkommer med exakt datum.

Scenverkstan har kurser i dramalek, improvisation och teater. Kurserna vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 7 år upp till vuxna. Verksamheten arbetar med grupputvecklande drama där man tar hjälp av sceniska medel och skapar teaterföreställningar inför publik. Läs mer om verksamheten på Kulturplatåns hemsida.

Årliga uppsättningar

Årligen skapar grupperna på Scenverkstan fem till sex produktioner utifrån aktuella teman – allt från mobbning, kärlek och drömmar till genus eller artificiell intelligens. Traditionella uppsättningar har också gjorts, bland annat Romeo och Julia, Dracula, Väntarna, Alice i underlandet och Askungen.

Basen för Scenverkstan är dramasalen i Glashuset Gislaved, men det spelas även på andra platser i kommunen och vid enstaka tillfällen på turné i andra kommuner.

Samverkan

Scenverkstan samarbetar med bibliotek, äldreboenden, gruppboenden, förskolor, grundskolor och särskolan i kommunen samt med Värnamo kulturskola. Gästpedagoger och professionella föreläsare håller i workshops inom improvisation, teatersminkning, kroppsspråk, clownteknik, scenframställning och kreativt skrivande.

Teater Ta-da! och Teater Vilja

Teater Ta-da! är en interaktiv dramapedagogisk verksamhet som vänder sig till de allra minsta barnen i förskolegruppen eller med en förälder/närstående vuxen. Teater Vilja är en teatergrupp anpassad för människor med funktionsvariationer.

De senaste två åren har ett projekt genomförts i samarbete med Region Jönköpings län. Det mynnade ut i teaterföreställningar om psykisk hälsa. Innehållet i föreställningarna tolkades kreativt av Scenverkstan från folkhälsoenkäten Ung. Undersökningen är baserad på ungas mående och genomförs var tredje år.

I samband med teaterspelet Teaterresan - en resa i Västbo tider bildades flera teaterföreningar. Till dessa hör Teaterstöparna i Valdshult, Ölmestad Reftele Amatörteaterförening och Anderstorps Teaterförening.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.