Teater

Scenverkstan

Scenverkstan bedrivs av kulturförvaltningen och har kurser i dramalek, improvisation och teater. Kurserna vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 7 år upp till vuxna. Lokal: Dramasalen i Glashuset, Gislaved.

Dramalek respektive teaterimprovisation vänder sig till barn och vuxna som vill ha roligt tillsammans med andra och utveckla sin spontanitet och kreativitet.

Teaterkurserna vänder sig till dem som är intresserade av att tillsammans med andra utveckla sceniska förmågor, jobba fram en föreställning och spela inför publik.

Anmälan till kurserna sker läsårsvis. För 2019/2020 är alla kurser fullsatta. Anmälan inför 2020/2021 öppnar sommaren 2020. Vi återkommer med mer information inom kort.

Inställd teaterverksamhet under Covid-19

Kulturförvaltningen har tagit beslut om att samtliga kurser på Scenverkstan avslutas för vårterminen, fr.o.m. måndagen den 23 mars. Undantag är gruppen teaterimprovisation för vuxna. Som en följd av beslutet ställs även vårens föreställningar Drömhotellet, Lägret och The Chanse in. Anledningen är den ökade smittorisken vid fysisk beröring och nära kontakt, vilket är väldigt svårt att undvika i samband med dramaverksamhet. Vid frågor maila scenverkstan@gislaved.se


Lokala Teaterföreningar

I samband med teaterspelet "Teaterresan - en resa i Västbo tider" bildades flera teaterföreningar på våra orter. Till dessa hör Teaterstöparna i Valdshult, Ölmestad Reftele Amatörteaterförening och Anderstorps Teaterförening.

Gislaved - Värnamo Teaterförening

I vår region finns det också möjligheter att se och uppleva professionell teater. Gislaved - Värnamo Teaterförening erbjuder teaterföreställningar med bland annat Riksteatern, Smålands Musik och Teater (SMOT), samt fria teatergrupper.

Teater för skolor

Kulturnämnden erbjuder också professionella föreställningar för förskola och skolor i kommunen.

Sidan uppdaterades senast: 2020-03-23