Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Parkgårdens förskola

Parkgårdens förskola ligger belägen med en härlig utemiljö och med närhet till både natur, kultur och sportcenter.

Vår förskola består av sex avdelningar

Vår förskola består av sex avdelningar, som är fördelade på två spår, Regndroppen och Solstrålen. Varje spår har en små-, mellan- och storbarnsgrupp.

Trygghet och glädje på förskolan

Vi lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. Vår målsättning är att alla barn ska känna trygghet och glädje på förskolan samt få möjlighet till utveckling utifrån sina egna förutsättningar.

Anpassad verksamhet ute och inne

Vi väger samman våra dagar på ett balanserat sätt där vi växlar mellan aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Förskolans gård är indelad i sektioner som anpassar sig utifrån barngrupp och ålder. Vi går kontinuerligt på promenader och till skogen. I vår gemensamma verkstad och ateljé Regnbågen, bedriver vi skapande verksamhet som rytmik, musik, teater och bild.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)

Parkgårdens historia

Parkgårdens förskola startade 1972 och är Gislaveds första egna byggda förskola. Från början var det tre avdelningar. 1989 byggdes förskolan ut med ytterligare två avdelningar och 2022 fick Parkgården sin sjätte avdelning och en stor verkstad/ateljé.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.