Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Jessica Thylander

Telefon
Avdelning Almen: 0371-812 75
Avdelning Asken: 0371-815 49
Avdelning Lönnen: 0371-48 51 19
Avdelning Pilen: 0371-812 26

Besöksadress
Sörgårdsvägen 1, 332 37 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Sörgårdens förskola

Sörgårdens förskola ligger i anslutning till skog, lekplatser och andra spännande ställen där barnen ges möjlighet till att utforska närområdet. Vi tillbringar en stor del av vår verksamhet utomhus oavsett årstid och väder.

Barnens bästa i fokus

Förskolan består av avdelningarna Almen, Asken, Lönnen och Pilen. Två av avdelningarna är för barn i åldrarna 1-3 och två avdelningar för 3-6 åringar. Vi har cirka 70 barn hos oss och vi är kring 20 medarbetare. Personal på förskolan, specialpedagog och rektor har ett nära samarbete med barnens bästa i fokus.

Med plats att utforska

Förskolan ligger i nära anslutning till tre olika skogar, lekplatser och andra spännande ställen där barnen kan utforska närområdet. På vår gård har vi potatis- och grönsaksodling, bärbuskar och fågelholkar där talgoxarna flyttar in på våren. Intill gården har vi tillgång till grillplats där vi lagar mat då och då.

Mångfald och olikheter är en styrka

För oss är det viktigt att barn och personal ska känna glädje, trygghet, respekt, empati och ansvar. Vi värnar om allas lika värde. Utbildningen vilar på demokratins grund där mångfald och olikheter ses som en styrka. Att skapa trygga relationer och stötta barnen till självständiga individer är något vi lägger stor vikt vid och som ger goda resultat.

Barnens behov tas tillvara

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Hos oss får leken stort utrymme och genom den utvecklar barnen en mängd olika förmågor på ett lustfyllt sätt. Vi erbjuder barnen en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla ett rikt språk. De behov och intressen som barnen själva ger uttryck för tas tillvara. Barns delaktighet och inflytande är viktiga delar i utbildningen.

Ett nytt äventyr väntar bakom nästa träd!

Hos oss ger vi barnen en förstahandserfarenhet av skog och natur där vi undersöker, upptäcker och har roligt. Naturen är ett oändligt upptäcksrum med möjligheter till lärande, äventyr och eftertanke som bara begränsas av fantasin. Leken går över stock och sten med härliga lekredskap och barnen lär sig att klara sig själva samtidigt som självkänslan stärks. I naturen kan alla hitta sin egen utmaning, i det lilla eller stora, kika med lupp eller klättra i träd.

Varierad och näringsrik kost

På Sörgårdens förskola inhandlar vi ekologiska och kravmärkta varor i hög utsträckning. Vi strävar efter att servera mat med så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi tillagar nästan all mat från grunden och satsar på att erbjuda barnen en varierad och näringsrik kost.

Nära samarbete med hemmet

Vi tror på ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmet och genom en god dialog kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att utvecklas rikt och mångsidigt. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Tillsammans gör vi skillnad!

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.