Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Jessica Thylander

Telefon
Avdelning Fjärilen: 0371-812 06
Avdelning Humlan: 0371-812 58

Post- och besöksadress
Västergatan 12 A
332 32 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Trastgårdens förskola

Trastgårdens förskola strävar efter att alla barn ska få en bra start i det livslånga lärandet och vi skapar en rolig, trygg och lärorik miljö för de som går hos oss.

Nära till natur och skojiga ställen

Förskolan har två avdelningar, Humlan för barn i åldrarna 1-3 och Fjärilen för 3-6 åringar. Vi har kring 35 barn hos oss och är cirka sju medarbetare. Personal på förskolan, specialpedagog och rektor har ett nära samarbete med barnens bästa i fokus. Förskolan ligger i nära anslutning till skog, lekplatser och andra spännande ställen där barnen ges möjlighet till att utforska närområdet.

Glädje, respekt, empati och ansvar

Hos oss på Trastgårdens förskola är det viktigt att barn och personal ska känna glädje, trygghet, respekt, empati och ansvar. Vi värnar om allas lika värde och utbildningen vilar på demokratins grund där mångfald och olikheter ses som en styrka. Att skapa trygga relationer och stötta barnen till självständiga individer är något vi lägger stor vikt vid, vilket ger goda resultat.

Roligt och lärande för barnen

Hos får barnen uppleva, upptäcka och utforska! Vi strävar efter att alla barn ska få en bra start i det livslånga lärandet och därför är det viktigt att vi skapar en rolig, trygg och lärorik miljö för alla barn som går hos oss. Vi strävar efter att barnen ska få inflytande över sin vardag hos oss och genom att arbeta med olika projekt fångar vi barnens intressen och utifrån dessa skapar vi miljöer och situationer som är roliga och lärande för barnen.

Anpassas efter barnens behov och intressen

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Hos oss får leken stort utrymme. Genom den utvecklar barnen en mängd olika förmågor på ett lustfyllt sätt. Vi erbjuder barnen en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla ett rikt språk. De behov och intressen som barnen själva ger uttryck för tas tillvara. Barns delaktighet och inflytande är viktiga delar i utbildningen vilka vi ständigt arbetar med.

Förtroendefullt sammarbete med hemmet

Vår verksamhet anpassas till alla våra barn och det mångkulturella samhället ska kännas som en självklarhet för oss alla. Vi tror på ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmet och genom en god dialog kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att utvecklas rikt och mångsidigt. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Tillsammans gör vi skillnad!

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Barnhänder som leker med lera

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.