Gislaveds kommun logotyp

Milo Sandli och Henry Petersson klippte invigningsbandet utanför förskolans nya entré.

Nya lokaler på Ekbackens förskola invigda!

Senast uppdaterad 28 februari 2024

Utbyggnaden av Ekbackens förskola är efter drygt ett år klar, vilket firades med bandklippning och invigning under torsdagen.

Torsdagen den 22 februari var det dags för invigning av de nya lokalerna på Ekbackens förskola i Burseryd. Sedan projektet startade under hösten 2022, har den ursprungliga förskolebyggnaden byggts ut med två avdelningar. Dessutom har personalutrymmena renoverats.

– Vi är väldigt glada över våra nya lokaler och att nu alla fem avdelningar finns under samma tak. Det underlättar samarbetat mellan avdelningarna att det är "sockavstånd", sa en glad Ann-Christin Liljedal, rektor.

"Jag hoppas att ni får mycket lek och bus i ert nya hus"

Utbildningsnämndens ordförande Maria Gullberg Lorentsson hälsade alla välkomna till invigningen innan invigningsbandet klipptes av förskolebarnen Milo Sandli och Henry Petersson.

– Grattis till era nya lokaler! Jag hoppas att ni får mycket lek och bus i ert nya hus, sa Maria Gullberg Lorentsson.

Barnen bjöds på bulle och festis och sedan öppnade verksamhetschef Helena Johansson dörren in till förskolan för rundvisning i den nya lokalerna.

På plats vid invigningen förutom barn och medarbetare på Ekbackens förskola, fanns bland annat representanter från byggentreprenören Naij Bygg och utbildningsförvaltningen.

Två leende kvinnor framför en röd byggnad.

Maria Gullberg Lorentsson, utbildningsnämndens ordförande och Ann-Christin Liljedal, rektor på Ekbackens förskola.

Fint samarbete mellan alla inblandade

Första spadtaget för projektet togs i november 2022. Sedan dess har det varit full aktivitet på området. Den 11 december förra året gick flyttlasset från paviljongerna som två avdelningar bedrivit sin verksamhet i, till de nya lokalerna.

– Byggprojektet, som pågått under ett drygt år, har påverkat oss på olika sätt. Jag vill speciellt lyfta pedagogernas förhållningssätt: De är flexibla, kreativa och lösningsinriktade, vilket gjort att vi har kunnat erbjuda barnen fin undervisning och utbildning trots att lärmiljöerna inomhus vissa perioder varit påverkade, samt att förskolegården varit och fortfarande är betydligt begränsad. Vi har även haft ett fint samarbete med entreprenören Naij Bygg samt förstående vårdnadshavare, säger Ann-Christin Liljedal.

En röd byggnad med texten "Ekbackens förskola". Till höger i bild står flera vuxna och barn i reflexvästar med ryggen vänd mot kameran.

Den nya förskoledelen har byggts ihop med den ursprungliga till höger.

Större utegård och ny parkering

Det som nu återstår av renoveringen är att färdigställa den nya och större utegården, anlägga parkeringsplats samt ta ner byggstaketet. Paviljongerna som nyttjats av förskolan tidigare, är redan borttagna.

Bildspel från invigningen

Den nya utbyggnaden har plats för två småbarnsavdelningar.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.