Gislaveds kommuns valdistrikt 2022

Arbeta som röstmottagare

Nu söker vi efter personer som vill arbeta på valdagen den 11 september som röstmottagare.

Information om arbetet

Varje valdistrikt i kommunen har en vallokal. I en vallokal ska det alltid arbeta minst tre röstmottagare samtidigt. En av dessa ska vara ordförande eller vice ordförande, som fungerar som arbetsledare.

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs på ett korrekt och tryggt sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Ersättning

Som ersättning får du ett skattepliktigt arvode, såväl för arbetad tid på valdagen som vid utbildningstillfället.

Du får utbildning

Alla röstmottagare måste gå en utbildning, som kommunen anordnar, för att få arbeta som röstmottagare. Mer information om denna utbildning kommer.

Kvalifikationer

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet samt förmåga att vara hjälpsam och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid lämplighet för uppdraget

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare på valdagen fyller du i dina uppgifter i e-tjänsten nedan, så kontaktar kommunen dig för mer information.

Sidan uppdaterades senast: