Gislaveds kommun logotyp

Fler bidrag beviljade ur jubileumspotten!

Senast uppdaterad 22 mars 2024

Många föreningar vill fira kommunens 50-årsjubileum och har sökt bidrag – Valborgsfirande med 50 årstema, Familjefest för alla med mat och kultur och Allsång på Holmen är några av aktiviteterna som beviljats stöd.

Flertalet ansökningar och många idéer på aktiviteter har kommit in till arbetsgruppen som jobbar med kommunens 50-årsjubileum. Kriterier för att få bidrag är bland annat att aktiviteten ska vara öppen för alla och genomföras som ett jubileumsarrangemang under 2024.

I senaste omgången beviljades fem föreningar bidrag ur jubileumspotten: Ås hembygdsförening, Westbo innebandy, Folkuniversitetet tillsammans med Framtidscentrum och Somaliska kvinnor/ungdomar, Gislaveds pensionärsförening med övriga PRO-föreningar och Hestra samhällsförening.

- Den här gången har styrgruppen beviljat allt från allsång, innebandy för flickor, öppet hus på hembygdsgård till mat- och kulturfest. Intresset för att ansöka har varit väldigt stort. Senaste veckan har många ansökningar kommit in. Vi arbetar utifrån principen ”först till kvarn” för de föreningar som uppfyller kriterierna och snart är jubileumspotten om 500 000 kronor utdelad, säger Ann-Charlotte Clausen, projektledare och kommunikationschef.

Ett delat kalas är dubbelt så kul!

Kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av kommunen.

Vänta inte med att söka bidrag ur jubileumspotten!

Just nu är det högt tryck på ansökningar in till jubileumspotten, och de bereds efter hand. Det är först till kvarn som gäller, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Det gör du genom att skicka in en digital ansökan till kommunens jubileumspott.

Läs mer om hur du ansöker och vilka kriterier som finns på sidan: Ansök om jubileumspotten.

Aktiviteter som fått bidrag

  • Folkuniversitetet tillsammans med Framtidscentrum och Somaliska kvinnor/ungdomar – "Familjefest för alla med mat och kultur – välkommen till Trasten".
  • Gislaveds pensionärsförening PRO + övriga PRO i kommunen – "Allsång på Holmen", allsång med allsångledare och kaffeservering med våfflor.
  • Hestra samhällsförening – "Extra roligt Valborgsfirande i Hestra med tema 50 år "
  • Westbo innebandy – "Innebandy för flickor", öppet hus för att alla ska ha möjlighet att spela.
  • Ås hembygdsförening – "Sång och musik på Bolmendagen i Slättahult hembygdspark".

I första omgången beviljades bland att annat bidrag till familjedag i Burseryd och Non-Stop dans i Smålandsstenar.

I andra omgången beviljades bland annat bidrag till föreläsning om mobbning i Anderstorp och workshops som ska leda till bok om Sverigefinska influenser i kommunen.

Hitta alla aktiviteter i vår evenemangskalender

På vår jubileumswebb finns all information om 50-årsjubileet och alla aktiviteter finns samlade i vår evenemangskalender. Kalendern uppdateras löpande och mer information om de evenemang som fått bidrag kommer läggas upp i kalendern inom kort. Håll utkik och välkommen att delta!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.