Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Snäckans öppenvårdsavdelning

Telefon: 0371-810 41
Måndag till fredag 08.30 -10.00. Övriga tider så kan du tala in ett meddelande så kontaktar vi dig.

Besöksadress: Köpmangatan 20, Gislaved
Öppettider: måndag 08.00 -16.30, tisdag, onsdag och fredag 08.00 -16.00 samt torsdag 08.00 - 18.00.

Snäckans Facebook
Snäckans Instagram

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Missbruk och beroende

Till socialtjänsten kan du vända dig och få hjälp om du har problem med alkohol, tabletter, spel eller narkotika eller om du är orolig över någon annans alkohol-, spel- eller drogvanor.

Enheten för vuxenstöd och integration ansvarar för personer över 20 år som söker råd, stöd och behandling för sina missbruks/beroendeproblem. Enheten ansvarar även för att ge stöd och vägledning till anhöriga som lever med eller i närheten av någon med missbruk eller beroendeproblem.

Hjälpen kan utformas på olika sätt beroende på den enskildes situation. Det finns både som olika former av råd och stödinsatser samt möjlighet att ansöka om behandling genom individuella öppenvårdsprogram och behandlingshem.

Kommunen har egna öppenvårdsmottagningar, en mobil öppenvård och ett boende för dig med beroendeproblematik.

Henjahemmet är kommunens boende som innehåller sex platser som du som har någon form av beroendeproblematik kan beviljas under en begränsad period efter ansökan och utredning hos socialtjänsten.

Insatser innefattar då ett boende i en mindre lägenhet och individbaserat behandlingsprogram där du tillsammans med en behandlare arbetar med att komma till rätta med dina missbruksproblem.

Henjahemmet har såväl gemensam behandling och aktiviteter som individuella. Personalen har vid behov möjlighet att hjälpa dig i kontakter med psykiatrin, sjukhuset, andra myndigheter med mera. Allt genomförs enligt den vårdplan som du och din socialsekreterare har kommit överens om.

Henjahemmet har personal på plats måndag till fredag mellan klockan 08:00 till 23:00 och under helgen mellan kloclan 10:00 till 23:00. Övrig tid har du som har en placering på Henjahemmet tillgång till beredskap via telefon.

Snäckan Öppenvårdsmottagning vänder sig till dig över 18 år som befinner sig i ett risk- eller missbruk av alkohol, narkotika eller spel om pengar.

Vi finns även till för dig som är anhörig till någon med risk- eller missbruk.

Vi erbjuder upp till fem råd-och servicesamtal, där du kan vara anonym och ingen registrering sker, annat än som statistik.

Om du sedan önskar kan vi genom en ansökan till socialtjänsten även erbjuda manualbaserade behandlingsprogram.

Vi följer socialstyrelsens riktlinjer för missbruks- och beroendevård. Alla insatser är kostnadsfria.

Ung individ är en verksamhet som hjälper dig mellan 13 och 25 år att få stöd, råd och behandling kring alkohol och droger.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.