Gislaveds kommun logotyp

Nya bidrag beviljade ur jubileumspotten!

Senast uppdaterad 10 maj 2024

Det är kul med kalas! Många föreningar vill fira kommunens 50-årsjubileum och har sökt bidrag – aktivitetsdag på Ekekullen, föreläsning om att bryta normer och ungdomskonsert för att fira att kommunen fyller 50 år är några av aktiviteterna som beviljats stöd.

Många ansökningar om medel ur jubileumspotten har kommit in till arbetsgruppen som jobbar med kommunens 50-årsjubileum. Kriterier för att få bidrag är bland annat att aktiviteten ska vara öppen för alla och genomföras som ett jubileumsarrangemang under 2024.

I senaste omgången beviljades fyra föreningar bidrag ur jubileumspotten: Rotary Anderstorp, Kvinnojouren Maria, Destination Isaberg i Hestra och ABF Arbetarnas Bildningsförbund.

- Den här gången har styrgruppen beviljat allt från cykelaktivitet för barn på Isabike-festivalen, föreläsning om att bryta normer/öka förståelse till ungdomskonsert. Intresset för att ansöka är väldigt stort. Senaste månaden har många ansökningar kommit in och vi arbetar utifrån principen ”först till kvarn” för de föreningar som uppfyller kriterierna. Snart är jubileumspotten om 500 000 kronor utdelad och de föreningar som söker bidrag från och med nu hamnar på "väntelista", säger Ann-Charlotte Clausen, projektledare och kommunikationschef.

Ett delat kalas är dubbelt så kul!

Kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av kommunen.

"Väntelista" för de som söker bidrag ur jubileumspotten!

Det är högt tryck på ansökningar till jubileumspotten, och bereds efter hand. Då pengarna snart är utdelade hamnar de ansökningar som kommit in från och med april på en "väntelista". Det är först till kvarn som gäller även för väntelistan, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Det gör du genom att skicka in en digital ansökan till kommunens jubileumspott. Besked för de som skickar in i april bör komma i maj eller juni.

Läs mer om hur du ansöker och vilka kriterier som finns på sidan: Ansök om jubileumspotten.

Aktiviteter som fått bidrag

  • ABF Arbetarnas bildningsförbund "Ungdomskonsert för att fira att kommunen fyller 50 år".
  • Destination Isaberg i Hestra – "Cykelaktivitet för barn på Isabike-festivalen ".
  • Kvinnojouren Maria – "Föreläsning om att bryta normer och öka förståelse".
  • Rotary Anderstorp – "Kul på kullen", aktivitetsdag för att belysa vilka möjligheter det finns för fritidssysselsättning och aktiviteter på park- och naturområdet Ekekullen.

I första omgången beviljades bland att annat bidrag till familjedag i Burseryd och Non-Stop dans i Smålandsstenar.

I andra omgången beviljades bland annat bidrag till föreläsning om mobbning i Anderstorp och workshops som ska leda till bok om Sverigefinska influenser i kommunen.

I tredje omgången beviljades bland annat bidrag till valborgsfirande med 50-årstema i Hestra och allsång på Holmen.

Hitta alla aktiviteter i vår evenemangskalender

På vår jubileumswebb finns all information om 50-årsjubileet och alla aktiviteter finns samlade i vår evenemangskalender. Kalendern uppdateras löpande och mer information om de evenemang som fått bidrag kommer läggas upp i kalendern inom kort. Håll utkik och välkommen att delta!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.