Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Kulturplatån
Telefon: 0371-814 31
Se även: kulturplatan.se

Restaurang Matkulturen
Telefon för bordsbokning: 0371-829 30
Veckans meny och öppettider på Matkulturens egna webbsida

Gisle Bowling
Telefon för att ringa och boka bana: 0371-814 46
Bowlinghallens webbsida för öppettider och för att boka bana online

Låna en stuga
Låna en stuga på Gisle stugbyn

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Kultur- och aktivitetshus

Glashuset, så heter vårt kultur- och aktivitetshus som finns i Gislaved. I byggnaden hittar du Kulturplatån, Gislaveds dansstudio, Scenverkstan, Gisle bowling och Restaurang Matkulturen som alla är värda ett besök.

Glashuset - kultur, mat och bowling

Glashuset är en kreativ mötesplats för alla i Gislaved kommun, här kan du ta del av kultur och mat i olika former, umgås och bowla under samma tak. Här möts kreativitet, innovation och utbildning.

Platsen är en del av Gislaveds kulturstråk med musikskolan, konsertlokal och bibliotek som närmsta grannar.

ett hus med stora glasfönster och röda pelare på utsidan

Kulturplatån

Oavsett ålder och vart du bor i kommunen är Kulturplatån till för dig. Här kan du ta del av och skapa kultur utifrån var du befinner dig och tycker om. Kulturplatån arbetar över generationer och strävar efter en kreativ och öppen miljö. Verksamheten är tillgänglig för alla men den primära målgruppen är unga. Kulturplatån är en plats för upplevelser, kreativitet, lärdomar och glädje. En plattform att förverkliga drömmar, idéer och projekt på. Vi hjälper dig gärna! Besök vår hemsida för mer information.

Musik- och filmstudio, dans och drama

Hos oss kan du använda olika kreativa rum som replokaler, musik- och filmstudio och Digilabbet. Här kan du delta i kurser inom ramen för Scenverkstan och Gislaveds dansstudio. Du är också välkommen att ta del av ett rikt och spännande programutbud. Vill du göra något annat? - Kontakta oss så tar vi tillsammans reda på vad vi kan ordna.

Hur kan du nyttja Kulturplatån?

Musikrum och instrument får du använda kostnadsfritt. Du som är över 15 år kan efter en introduktion få en bricka med tillgång till lokalerna efter bemannade öppettider. Besök Kulturplatåns hemsida.

Kulturslanten

Är du mellan 13 och 25 år och har mängder av spännande idéer som du skulle vilja förverkliga? Tillsammans med ungdomscoachen kan du bolla dina tankar och få hjälp med att söka stipendiet. Läs mer om Kulturslanten på Kulturplatåns hemsida.

en musikstudio med gitarrer och mikrofoner

Restaurang Matkulturen

I Glashuset hittar du Restaurang Matkulturen. Den drivs av elever och lärare på gymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram och är en del av elevernas undervisning.

Här erbjuder eleverna lunchservering som de själva tillagar och serverar. Några gånger per termin arrangeras också uppskattade temakvällar.

Se restaurangens egen webbsida för meny och bordsbokning

Bowling

I Glashuset finns Gisle Bowling. Här finns åtta banor där du kan utmana dina arbetskamrater, vänner eller varför inte ha ett släktmästerskap. Vår personal kan ger dig tips och hjälper dig gärna under din speltid.

Läs mer och boka bana online på vår bowlingsida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.