Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Emanuela Stankovic

Sörgårdsskolans fritidshem

Avdelning Björken: 0371-48 52 18
Avdelning Boken: 0371-48 52 41
Avdelning Kastanjen: 0371-48 52 26
Avdelning Linden: 0371-48 52 07
Avdelning Rönnen: 0371-48 52 37

Post- och besöksadress
Löpargatan 2
332 31 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Sörgårdsskolan i Gislaved

Vår målsättning är att varje elev ska trivas och ges förutsättningar till att utvecklas så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och sociala mognad.

Sörgårdsskolan är en grundskola F-3 med fem fritidshemsavdelningar. Skolan ligger i södra delen av Gislaveds tätort. På gångavstånd finns skog och natur tillgänglig för undervisning eller lek och aktivitet. I närområdet ligger sim-, sport- och ishall, bibliotek och kulturhus. Totalt går det cirka 245 elever på skolan.

Varje elev ska trivas och utvecklas

Skolans målsättning är att varje elev ska trivas och ges förutsättningar till att utvecklas så långt som möjligt både i sin kunskapsutveckling såväl som i sin sociala mognad.

Goda förutsättningar för lärande

I våra verksamheter arbetar vi med stort fokus på språkutveckling, Singma-matematik och Kooperativt lärande för att skapa goda förutsättningar för lärande.

Grundskola

Till Sörgårdsskolan kommer eleverna för att lära sig att bli demokratiska medborgare. Vi vill att de lämnar oss med mycket goda kunskaper, en tro på sig själva och framtiden! Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller skolutveckling som baserar sig på forskning och beprövad erfarenhet. Skolan ska vara en mötesplats med meningsfullt lärande.

Förskoleklass

Till förskoleklassen kommer barnen som sexåringar för att ingå i en verksamhet som kan beskrivas som en mix av förskolans och skolans arbetssätt och metodik. Lek, skapande och utforskande är fortfarande viktiga delar, men barnen tränar också på att arbeta mera strukturerat efter ett enkelt arbetsschema. På så sätt blir förskoleklassen en bro mellan förskolan och skolan.

Vårt motto är: Lek och lär med liv och lust!

Fritidshem

Fritidshem är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn som är inskrivna i verksamheten. För oss är det viktigt att alla ska känna sig trygga, få möjlighet till meningsfull fritid och framför allt att ha roligt och trivas tillsammans. Vårt uppdrag är att bidra till att barnen utvecklas till trygga, kloka, glada och ansvarsfulla individer.

Utvecklingsdagar för fritidshemmen

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är fritidshemmen stängda:

  • Måndag 12 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med förskolan)
  • Tisdag 7 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med förskolan)

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.