Exteriörbild på musikskolan i Gislaved. 

Musikskolan Gislaved

Musikskolan Gislaved

ANSÖKAN till Musikskolans kurser och anmälan till INSTRUMENTVISNING hittar du under fliken "Ansök till Musikskolan".

Här kan du läsa info om Musikskolan Gislaved:

Grunden till det rika musiklivet i Gislaveds kommun läggs i vår väl utbyggda kommunala musikskola.

Musikskolan Gislaved har 700 elever i olika åldrar och ger alla elever från årskurs 3 möjlighet att sjunga eller spela ett instrument.

Musikskolan har ett trettiotal orkestrar och grupper; fem stråkorkestrar, två blåsorkestrar, gitarrorkester, slagverksorkester, kör, drill- och musikgrupper. En viktig målsättning för Musikskolan är också att leda elever vidare till kommunens olika orkestrar och körer.

De flesta elever i grundskolan får förstärkt musikundervisning genom kompanjonundervisning på lågstadiet. Kompanjonundervisning innebär att en musiklärare från Musikskolan, tillsammans med klassläraren, undervisar i ämnet musik. Förutom att sjunga och spela tillsammans, arbetar man också med olika projekt, integrerade i andra skolämnen.

Information på andra språk

Vi spelar gärna för dig

Vill du anlita någon av våra orkestrar, kör eller ensembler till ett evenemang, fest, invigning, mingelmusik så hör av dig. Vi hjälper dig gärna.

Länkar:

Läs mer om våra konserter och vad som händer på Musikskolan på vår blogg och på vår facebooksida:

Musikskolan Gislaved - blogglänk till annan webbplats

Musikskolan på Facebooklänk till annan webbplats

Fakta om Musikskolans verksamhet

  • Musikskolans lärare undervisar eleverna på Estetiska programmet, Gislaveds gymnasium i huvud-, biinstrument och flera andra musikämnen.
  • Musikskolan undervisar över hela kommunen på alla skolor.
  • Musikskolans elever och lärare medverkar vid närmare 150 konserter i kommunen varje år.

INSTRUMENTVISNING

För dig som går i årskurs 3-9. Under vedkorna 43-50 kan du komma till Musikskolan och få träffa en musikskolelärare som berättar och och visar dig det instrument du är intresserad av. I möjligaste mån får du också testa att spela på instrumentet. Vi har inte instrumentvisning på gitarr och piano. Boka senast 4 dagar innan och ring Musikskolan 0371-81293 om du får förhinder på en bokad tid.


Kontaktinformation (direktkontakt)

Musikskolechef: Veronika Lorentzson

Besöksadress:
Södra Storgatan 34, Gislaved

Telefon (expedition): 0371-812 93. Öppet mellan kl. 07.30 och 12.00 vardagar. Övrig tid kan du höra av dig till kommunens kontaktcenter.

Skicka e-post till Musikskolan

Sidan uppdaterades senast: 2020-10-15